• Regulamin gabinetu

• Poniżej umieszczamy regulamin gabinetu pedagoga szkolnego obowiązujący w czasie pandemii COVID-19:

Regulamin_gabinetu_pedagoga_szkolnego.docx

Regulamin gabinetu pedagoga szkolnego

1. GODZINY PRZYJĘĆ I PRACY PEDAGOGA SĄ UMIESZCZONE NA DRZWIACH WEJŚCIOWYCH DO GABINETU.

2. KAŻDY UCZEŃ, RODZIC I NAUCZYCIEL MA PRAWO DO KORZYSTANIA Z POMOCY PEDAGOGA SZKOLNEGO.

3. UCZNIOWIE KORZYSTAJĄ Z KONSULTACJI, PORAD PEDAGOGA ORAZ ZAJĘĆ TERAPEUTYCZNYCH W CZASIE WYZNACZONYM PRZEZ PEDAGOGA.

4. UCZNIOWIE ZGŁASZAJĄ SIĘ DO PEDAGOGA W WYZNACZONYCH GODZINACH, Z WYJĄTKIEM SYTUACJI WYMAGAJĄCYCH NATYCHMIASTOWEJ INTERWENCJI.

5. W GABINECIE PEDAGOGA PRZEBYWAJĄ POJEDYNCZY UCZNIOWIE, Z WYJĄTKIEM SYTUACJI, KIEDY PROWADZONE SĄ ZAJĘCIA DLA GRUPY UCZNIÓW O PODOBNYCH PROBLEMACH EDUKACYJNO - WYCHOWAWCZYCH.

6. UCZNIOWIE KORZYSTAJĄ ZE SPRZĘTU, KTÓRY POZOSTAJE NA WYPOSAŻENIU POMIESZCZENIA TYLKO ZA ZGODĄ PEDAGOGA.

7. ZA POWIERZONE MIENIE ODPOWIADA PEDAGOG SZKOŁY, KTÓRY JEDNOCZEŚNIE PEŁNI FUNKCJĘ OPIEKUNA GABINETU.

8. W GABINECIE MOŻE PRZEBYWAĆ INNA WYZNACZONA OSOBA LUB OSOBY TYLKO W OBECNOŚCI LUB ZA ZGODĄ PEDAGOGA (np. nauczyciel, wychowawca, rodzic).